Premi NACS

La NACS va instituir aquest premi l’any 2013 amb la finalitat de reconèixer i donar més visibilitat als estudis de catalanística fets al seu àmbit propi d’actuació: el món acadèmic de l’Amèrica del Nord. Es tracta d’un guardó que vol posar en valor la recerca feta des de la filologia, els estudis culturals, la història de l’art, i altres disciplines de les humanitats, sobre la societat, llengua i cultura als territoris de parla catalana.

THE NORTH AMERICAN CATALAN SOCIETY AWARD

A un treball d’excel·lència en el camp dels estudis catalans

BASES 2019

1) El premi s’atorgarà a un estudi realitzat per un estudiós resident a Nord-amèrica o vinculat professionalment a una institució acadèmica i de recerca de Nord-amèrica que constitueixi una aportació d’excel·lència en el camp dels estudis catalans.

2) El premi es pot atorgar a un article, a un capítol de llibre, a una monografia, a una edició acadèmica o a una traducció.

3) Poden optar al premi tots aquells treballs publicats entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018. No hi poden optar el treballs pendents de publicació.

4) La nominació dels treballs és lliure. Per a nominar un treball cal enviar-ne la referència bibliogràfica abans de l’1 de gener de 2019 a aurelie.vialette@stonybrook.edu.

5) El jurat està integrat pels següents membres: Edgar Illas (Indiana University), Albert Lloret (University of Massachusetts Amherst), com a president del jurat, i Margalida Pons (Universitat de les Illes Balears).

6) El president de la North American Catalan Society lliurarà el premi durant el col·loqui de la societat que se celebrarà a la Universitat de Chicago el 2019. El premi consistirà en un diploma acreditatiu i en 700 dòlars com a ajut per a pagar les despeses derivades de l’assistència al col·loqui.

 

Premi NACS 2017

Premi NACS 2015

Premi NACS 2013